Genvejsmenu:
S - Indhold
1 - Forside
2 - Nyheder
3 - Oversigt
4 - Søg

Elev i 10. klasse

I uddannelsesvejledningen i 10. klasse indgår: Orientering om ungdomsuddannelser, brobygning til ungdomsuddannelse, og tilmelding til ungdomsuddannelse i optagelse.dk.

Herudover kan der være tilbud om erhvervspraktik.

Brobygning

Alle elever skal  besøge en ungdomsuddannelse i ugerne 43-47. Eleverne får udleveret tilmeldingsskema som udfyldes og returneret. Oversigt over brobygningstilbud findes på www.brobygning.net.

Enkelte elever kan være i brobygning i flere uger efter aftale med skole og uddannelsesvejleder.

Erhvervspraktik

I løbet af 10. klasse kan der efter aftale med skole og uddannelsesvejleder være perioder med erhvervspraktik. Det kan foregå i kombination med almindelig undervisning, og kan bruges som hjælp til afklaring af det kommende uddannelsesvalg.

Orientering om ungdomsuddannelse

Alle elever får udleveret hæftet ”Ungdomsuddannelserne 2017” med en tilhørende forældrefolder. Hæftet giver et overblik over uddannelsesmuligheder efter 9. og 10 klasse, hjemmeside- og adressehenvisninger samt en oversigt over åbent hus arrangementer på uddannelsesstederne.

Tilmelding til ungdomsuddannelse

Forældre skal signere tilmeldingen til ungdomsuddannelse ved brug af NEMID-nøglekortet. Tilmeldingen forgår elektronisk på www.optagelse.dk  og skal være foretaget senest 1. marts. Hent figur over gældende ordning her

Uddannelsesparathed og aktivpligt

Alle elever skal vurderes uddannelsesparat ved tilmelding til ungdomsuddannelse direkte efter 10. klasse. Alle unge på 15-17 år har pligt til at følge en uddannelsesplan og skal være i gang med uddannelse, beskæftigelse eller andre aktiviteter, der sigter mod at blive parat til uddannelse.

eVejledning

Undervisningsministeriet har oprettet en eVejledning på internettet, hvor forældre og unge kan ringe, maile, sms’e eller chatte med en uddannelsesvejleder, - også aften og weekend: www.evejledning.dk og tlf.: 7022 2207.

10. kl. udbud 2017-18:

STEP 10 Holstebro

UU-Nordvestjylland  •  Nørreport-Centret  •  Nørregade 60 2.tv  •  7500 Holstebro  •  Tlf. 9664 3040  •  Mail uunvj@uunvj.dk